16 Eylül 2013 Pazartesi

Mamalika (Yöresel Lezzetlerle Sinoptayız)





Malzemeler:

1 litre su                                                                
200
gr mısır unu
200 gr margarin
250 gr beyaz
peynir
1 çay kaşığı kırmızı
biber
1 çay kaşığı tuz



 Hazırlanışı :

Su ve tuzu kaynatın. İçine mısır unu ilave edip, karıştırarak katılaşana dek pişirin. Tepsiye döküp, üzerine rendelenmiş peynir serpin ve kızdınlmış biberli yağı gezdirin. Sıcak servis yapın.


Mamalika Kaşık Kesmesi
 
Malzemeler :

 
1 kg mısır unu
1 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı su
Dövülmüş ceviz
Keş
 
Hazırlanışı :

Bir tencereye 4 su bardağı su ve tuz konup kaynatılır. Kaynayan suyun içine azar azar mısır unu katılarak karıştırılır. Katı kıvama gelinceye kadar pişirilir. Pişen hamur göz göz olmaya başlayınca ocaktan alınıp yağlanmış kaşıkla küçük parçalar halinde kaşığın şekli verilerek tepsiye sıralarnır. Üzerine dövülmüş ceviz ve keş karıştırılarak serpilir. Yine üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilir ve sıcak olarak servis yapılır.

Not: Buğday unuyla da aynı tarif yapılabilir.

 
 

 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.