16 Eylül 2013 Pazartesi

Kabak Sütlacı (Yöresel Lezzetlerle Rizedeyiz)

Rize yöresine ait kabak sütlacı tarifini vereceğim. Kabak sütlacı yemeniz için rizeye gitmenize gerek yok ki şimdi benim vereceğim tarifle evinizde mükemmel bir kabak sütlacı yapıp sevdiklerinizle birlikte yiyebilirsiniz.
 
 
 
 
 
Kabak sütlacı malzemeleri:                     
  • 1adet orta boy siyah kabak
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş Antep fıstığı
 
Kabak sütlacı yapılışı:
 
Yapılışı çok pratiktir, kabaklar ayıklandıktan sonra yıkanır ve ince ince doğranarak bir tencere içerisinde haşlanır. Yumuşayan kabak tahta kaşık ile iyice ezilir. Süt ve şekerle beraber koyu bir kıvama gelene kadar karıştırarak pişirilir. Kabak sütlacı kâselere dökülür üzeri bol miktarda dövülmüş Antep fıstığı ile süslenir. ılık yada soğuk olaraktan yenilir. Şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.