Malzemeler:
2 dilim tuzlu -samura palamut
1 bağ pazı
1 bağ ebegümeci
1 bağ yeşil soğan
1 bağ labada
1 bağ dereotu
1 bağ maydanoz
1,5 su bardağı bulgur
½ çay bardağı sıvı yağ
½ bağ nane
1 kök pırasa
Hazırlanışı :
Bütün yeşillikler yıkanıp
ince ince doğranır. Doğranan malzemeler hafif yağda kavrulur. Daha sonra derin bir kap içerisine alınarak ortası
havuz şeklinde açılır. Yıkanmış bulgur bu
havuzun içene koyulur. İçerisine parçalanmış tuzlu balıklar ilave edilir. Bulgurun üzerine bir su bardağı kaynar su dökülür. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Bütün malzemeler birbiriyle harman edilerek sıcak servis yapılır.
NOT: Balıklar tuzlu olduğu için yemekte tuz kullanılmaz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.