28 Eylül 2013 Cumartesi

Islama (Yöresel Lezzetlerle Sinoptayız)



Malzemeler:

500 gr tavuk
2.5 su bardağı  un
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Tuz

Hazırlanışı:

Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanarak ceviz büyüklüğün de bezelere ayrılır. İnce şekilde açılır, kızdırılmış sac üzerinde pişirilir. Birer birer rulo şeklinde bükülerek yassılaştırılır. Tepsinin derinliği yüksekliğinde kesilerek tepsiye sıralanır. Yağlı et suyu sıcak olarak bol oranda tepsideki yufkaların üstüne dökülür. Bol bol dövülmüş ceviz serpilerek haşlanmış tavuk eti ufak ufak parçalara ayrılır ve üzerine konur. Sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.