Malzemeler:
500 gr tavuk
2.5
su bardağı un
1
su bardağı çekilmiş ceviz
Tuz
Hazırlanışı:
Kulak memesi yumuşaklığında
hamur hazırlanarak ceviz
büyüklüğün de bezelere ayrılır. İnce
şekilde açılır, kızdırılmış sac üzerinde pişirilir. Birer birer rulo şeklinde bükülerek yassılaştırılır. Tepsinin derinliği
yüksekliğinde kesilerek tepsiye sıralanır. Yağlı et suyu sıcak olarak bol
oranda tepsideki yufkaların üstüne dökülür. Bol bol dövülmüş ceviz serpilerek haşlanmış tavuk eti ufak ufak parçalara ayrılır ve üzerine konur. Sıcak olarak
servis yapılır.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.