16 Eylül 2013 Pazartesi

Kabak Helvası Tarifi (Yöresel Lezzetlerle Burdurdayız)




Malzemeler:

  • 1 adet orta boy balkabağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 kahve fincanı dövülmüş ceviz
  • 1 kahve fincanı dövülmüş fındık


  • Hazırlanışı:

    Balkabakları soyulup derince bir kaba rendelenir. Bir tencereye 1/2 kahve fincanı su, limon suyu ve şeker konarak kaynatılır. Kaynamaya başlayan şerbetin içine avuç içinde iyice sıkılarak suyu alınmış olan kabak rendesi eklenir. Kısık ateşte kabaklar cam gibi olana kadar pişirilir. Servis tabağına alırken üzerine kaşığın tersiyle bastırılarak sıkıştırılır. Dövülmüş ceviz ve fındıkla süslenerek servis edilir.

     

    Hiç yorum yok :

    Yorum Gönder

    Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.