3 Ocak 2014 Cuma

Makarnaları tanıyalım ona göre soslar yapalım :)

Bugün sizlere makarna ve soslarıyla ilgili bilgiler vereceğim.
Makarna çeşitlerini tanıyarak hangi sosla hangi makarna kullanılır bunu öğrenip daha iyi sonuçlar çıkaralım. Haydi hanımlar makarna diyip geçmeyelim makarnayı bile özenerek sevgiyle yapalım :)
 
  • Spagetti: İtalyan kökenli bu ince, uzun makarna çeşidi özellikle domatesli soslarla iyi gider.
  • Linguini: Spagetti gibi dar ama daha yassı olan bu makarnanın kökeni İtalya'nın campania bölgesidir. Deniz ürünleri, et, domatesli soslar ve pesto sosuyla tavsiye edilir.
  • Fettucini: Yassı ve uzun yapıya sahiptir. Kremalı soslarla mükemmel bir uyum içindedir.
  • Fırın Makarna: İtalyancası Bucatinidir. Spagettiyi anımsatır daha kalındır ve içi boştur. Haşlandıktan sonra çırpılmış yumurta, yağ, karabiber, tuz ve peynirle harmanlanan makarna klasikleşmiş bir tariftir.
  • Burgu: İtalyancası Fusilli Rotini'dir. Bütün soslara uyum sağlayan makarnadır.
  • Yüksük: Salatalarda ve  çorbalarda kullanılan makarna türüdür.
  • Kalın kesme: Yoğun makarna lezzeti sevenler için idealdi.
  • İnce kesme: İdeal inceliğiyle bütün soslara uyum sağlar.
  • Kalem kesme: İtalyancası Penne Rigatedir. Kremalı ve domatesli soslarla uyum içindedir. Hatta İtalyanların rigatoni cake tarifi bu makarnadan olmaktadır. Onunda lezzeti oldukça güzeldir.
  • Kelebek: Yoğurtlu soslarla uyum içindedir.
  • Papatya: Eğlenceli görsel içerikli tarifler için kullanılır.
  • Mantı: Kıymalı ve peynirli soslarla kullanılır.
  • Erişte: Kesinlikle ceviz ve tereyağla karıştırılıp yenilmesi gerekir. İnanılmaz bir lezzeti vardır.
  • Yıldız: Çorbalar için idealdir.
  • Tel şehriye: Çorbaların vazgeçilmezidir. Pane yaparken ve ya tatlılarda da kullanılabilir.
  • Arpa şehriye: Çorba ve salatalarda kullanılır.
 
Sevgi dolu yemekler diliyorum umarım işinize yarar bilgilerdir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.